AVDELNINGARNA
Baren
Barn
Bilen
Cykeln
Datorer och tillbehör
DVD
Ficklampor
Foto
Fritiden
Grillen
Hemmet
Husdjur
Internet
Jobbet
Kläder
Kroppen
Kulturellt
Köket
Köksinredning
Ljud
Länkar
Läsarnas val
Meta
Miljö
Mobil
Motorcyklar
Osorterat
Resan
Skor
Smart Stuff aStore
Solenergi
Svenskt
Tjänster
Tredje Världen
Trädgården
Utomhusliv
Vatten
Verktyg
Video
Vitvaror
Vård och omsorg
Ätbart
. . . . . . . . . . . . . . . . . .

TIPS OCH TRICKS
Fläckborttagning
. . . . . . . . . . . . . . . . . .

Tipsa en vän om oss:


ARKIV 2014
Januari 14
Februari 14
Mars 14
April 14
Maj 14
Juni 14
Juli 14
Augusti 14
September 14
Oktober 14
November 14
December 14

. . . . . . . . . . . . . . . . .

ARKIV 2013
Januari 13
Februari 13
Mars 13
April 13
Maj 13
Juni 13
Juli 13
Augusti 13
September 13
Oktober 13
November 13
December 13

. . . . . . . . . . . . . . . . .

ARKIV 2012
Januari 12
Februari 12
Mars 12
April 12
Maj 12
Juni 12
Juli 12
Augusti 12
September 12
Oktober 12
November 12
December 12

. . . . . . . . . . . . . . . . . .

ARKIV 2011
Januari 11
Februari 11
Mars 11
April 11
Maj 11
Juni 11
Juli 11
Augusti 11
September 11
Oktober 11
November 11
December 11

. . . . . . . . . . . . . . . . . .

ARKIV 2010
Januari 10
Februari 10
Mars 10
April 10
Maj 10
Juni 10
Juli 10
Augusti 10
September 10
Oktober 10
November 10
December 10

. . . . . . . . . . . . . . . . . .

ARKIV 2009
Januari 09
Februari 09
Mars 09
April 09
Maj 09
Juni 09
Juli 09
Augusti 09
September 09
Oktober 09
November 09
December 09
. . . . . . . . . . . . . . . . . .

ARKIV 2008
Januari 08
Februari 08
Mars 08
April 08
Maj 08
Juni 08
Juli 08
Augusti 08
September 08
Oktober 08
November 08
December 08
. . . . . . . . . . . . . . . . .


. . . . . . . . . . . . . . . . .

ARKIV 2007
Januari 07
Februari 07
Mars 07
April 07
Maj 07
Juni 07
Juli 07
Augusti 07
September 07
Oktober 07
November 07
December 07
. . . . . . . . . . . . . . . . . .

ARKIV 2006
Januari 06
Februari 06
Mars 06
April 06
Maj 06
Juni 06
Juli 06
Augusti 06
September 06
Oktober 06
November 06
December 06
. . . . . . . . . . . . . . . . .

ARKIV 2005
Januari 05
Februari 05
Mars 05
April 05
Maj 05
Juni 05
Juli 05
Augusti 05
September 05
Oktober 05
November 05
December 05SMART STUFF | ARKIV | JOBBET |..<.....3..4..5..6..7.....>

Välkommen till Smart Stuff jobbet, vårt ständigt växande arkiv över smarta prylar, uppfinningar och goda ideer för jobb och kontor.Åtta steg till den perfekta tuppluren
Åtta steg till den perfekta tuppluren.
Det är inte av slöhet du ska unna dig en tupplur. Tvärtom. Betrakta istället tuppluren som en investering med maximal avkastning på kortast möjliga tid. En tupplur är bra för hjärtat, hormonbalansen och kroppens arbete med att reparera cellerna, säger läkaren Sara Mednick i nätupplagan av Men's Journal. Ett seriöst tupplursschema var också väsentligt under Lance Armstrongs träning inför Tour de France, berättar coachen Chris Carmichael, och i New York har tupplurar blivit lukrativ business, när företaget MetroNaps lockar skådespelare och stressade affärsmän med små bekväma krypin för en liten eftermiddagslur. Men hur gör man då? Jo, här följer en åtta-stegs how-to för en framgångsrik tupplur:

1. Glöm bort Luther. Du tar inte en tupplur för att du är lat, utan för att du är ambitiös och vill göra ditt bästa på jobbet. Tuppluren gör att du är piggare och mer produktiv när du vaknar.

2. Försök att ta din lur under förmiddagen eller strax efter lunch. På eftermiddagarna är det större risk att du hamnar i djupare sömn, och då kommer du bara att vakna och vara helt disig.

3. Avstå från stora mängder koffein och mat rik på fett och/eller socker timmarna innan du ska ta din tupplur. Sådant gör att du får svårare att somna.

4. Försök istället att äta sådant som innehåller mycket calcium och protein. Det gör det lättare att somna.

5. Hitta ett lugnt ställe där du inte blir störd av telefoner eller passerande människor.

6. Försök att mörklägga din tupplursplats, eller använd en ansiktsmask av den där sorten man brukar få på flyget. Mörker stimulerar utsöndringen av melatonin, ett sömnhormon.

7. Kom i håg att din kroppstemperatur sjunker när du somnar. Ställ upp termostaten eller använd en filt så slipper du vakna och huttra.

8. När du har lagt dig till rätta, och är på väg att somna in, ställer du din väckarklocka på önskad tid.

Vi har egentligen aldrig haft några problem med att ta en tupplur. Vårt problem har väl snarare varit att hålla oss vakna hela dagarna. Men det känns skönt att det nu kan anses vara vetenskapligt belagt att det inte bara är skönt att knoppa in en stund efter lunch - det är nyttigt också... Från Men's Journal.

27 december 2005Ett alldeles eget CRM-system från Nim

Ett alldeles eget CRM-system.
Efter ett tips från läsaren "PcPro": Det här är en CRM (customer relations managment) apparat som man kopplar till sin PC och använder för att hålla koll på vem som ringer, och visa alla relvanta data runt personen, innan man svarar. Utöver numret, så kan den visa information om namn, adress och eventuella minnesanteckningar från tidigare samtal. Den ger också möjlighet att enkelt komma åt alla fakta som t ex offerter, ordrar, brev med mera. Det finns en massa andra funktioner också, men de får du läsa om själv. Vi vill komma till det som vi tycker är den egentliga grejen med den här apparaten...:-) Visst är det bra för företag att ha CRM-system, men är inte möjligheterna med CRM i privatlivet underskattade? Med en sådan här kopplad till PCn kan du hålla fullständig koll på såvä flick- som pojkvänner, släkt, vänner, bekanta och andra du har kontakt med. Och det är fullt möjligt, eftersom mjukvaran är freeware och själva apparaten inte kostar mer än SEK 250:- inklusive moms. Från Nim.

22 december 2005
Broken windows, broken business
Har ditt förtetag trasiga fönster?
Om du kommner ihåg diskussionen om hur New York-polisen lyckades få ner antalet brott på 90-talet genom att tillämpa noll-tolerans, då minns du säkert också teorin om det trasiga fönstret (Broken Windows). Teorin utvecklades av kriminologerna James Q. Wilson och George Kelling och den fick en del uppmärksamhet även här i Sverige. Wilson och Kelling menade att brott är en följd av försummelse. Ett trasigt fönster som inte lagas får folk att dra slutsatsen att ingen bryr sig. Snart krossas fler fönster, och så småningom sprids antisocialt beteende från huset, till gatan och vidare i området.

Den amerikanske författaren och PR-mannen Michael Levine har givit ut en ny bok om företagande med avstamp i teorin om det trasiga fönstret. I boken, Broken Windows Broken Business, menar Levine att man kan dra paralleller mellan gatan och affärslivet, eftersom ett "trasigt fönster" i företaget signalerar till kunder och omvärld att ingen bryr sig. Levine skriver (i vår översättning).

"Ett trasigt fönster kan vara en stökig butiksdisk, en felplacerad rea-vara, en dåligt skriven meny eller en otrevlig medarbetare. Det kan vara påtagligt som flagnande målning eller symboliskt som att ta betalt för kundservice. Trasiga fönster finns överallt." (Länk till Broken Windows...).

Enligt Levine är trasiga fönster ett tecken på att företaget inte bryr sig; att det har dålig ledning, och/eller att det har blivit så stort och arrogant att man inte längre bryr sig om att rätta till små detaljer. Han menar också att kunderna dömer företaget utifrån de trasiga fönster man ser, och att dessa bedömningar kan underminera även ett framgångsrikt företag. Enda sättet att hantera detta är att laga trasiga fönster direkt; att odla en företagskultur där samtliga medarbetare vet om att de förväntas göra detta. Via Brand Autopsy. Boken kostar USD 14:93 (ca SEK 120:-) plus frakt. Broken Windows... på Amazon.

9 december 2005.
4-vägs gummisnodd

4-vägs gummiband.
Vi har redan skrivt om dem (se vår tidigare notis här), men vi hade inte sett dem i verkligheten. Nu har vi hittat våra dubbel-gummiband i en butik vi brukar besöka då och då. Butiken heter Apparat, och drivs av Nadia Tolstoy och Fredrik Moselius, båda med bakgrund på Saint Martins i London. (Butiken har tyvärr stängt sedan dess. /Red.) Den stora modellen av gummibanden kostar SEK 5:- per styck. Finns i flera färger, men vi gillade de gula bäst. Appparat är för övrigt en av våra favoritbutiker, med sitt lite annorlunda sortiment av design- och inredningsprylar. Här finns både smart och snyggt, dyrt och billigt. Väl värt ett besök om du har vägarna förbi SOFO på Söder i Stockholm.

3 december 2005Arbetsplats som sparar plats.
Vi brukar med dårars envishet hävda att utrymme är det mest värdefulla man kan ha i sitt hem. För när du köpt dina kvadratmeter börjar du ju genast fylla dem med möbler och annat som tar plats. Visst behöver man en del möbler och förvaringsutrymme, men vi menar att med smart planering och dito design så kan man bevara mycket av den yta man betalat dyra pengar för. Här är ett exempel. Många behöver ju en arbetsplats hemma. Även om man inte jobbar hemma, så vill man kanske ha en plats för datorn för att kolla mailen, surfa på nätet och betala räkningarna. Då kan det här väggskåpet vara toppen, tror vi. Det kommer från designfirman Anthro, heter eNook och har inbyggda elkontakter och clips för all möjliga sladdar. Här kan man ha och ladda sin laptop, mp3-spelare, PSP, mobil, kamera, osv. Samtidigt är alla prylarna ur vägen och ligger inte och skräpar på bord och stolar. Så vitt vi vet finns skåpet bara för amerikansk elström, men hur svårt vore det att konvertera till EU-standard? Finns med en mängd olika färger och tyger för USD 399:- (ca SEK 3.100:-). Tack till Notcot.

7 november 2005DEN HÄR AVDELNINGEN HAR FLERA SIDOR |..<.....3..4..5..6..7.....>

AVDELNINGAR | BAREN | BARN | BILEN | CYKEL | DATA | DVD | FICKLAMPOR | FOTO | FRITIDEN | GRILLEN | HEMMET | HUSDJUR | INTERNET | JOBBET | KLÄDER | KROPPEN | KULTURELLT | KÖKET | KÖKSINREDNING | LJUD | LÄNKAR | LÄSARNAS VAL | META | MILJÖ | MOBIL | MOTORCYKLAR | OSORTERAT | RESAN | SKOR | SMART STUFF aSTORE | SOLENERGI | SVENSKT | TJÄNSTER | TREDJE VÄRLDEN | TRÄDGÅRDEN | UTOMHUSLIV | VATTEN | VERKTYG | VIDEO | VITVAROR | VÅRD OCH OMSORG | ÄTBART


Gillar du vår sajt? Vill du hjälpa oss bli bättre?
Om du haft nytta eller glädje av innehållet på vår sajt, har du chansen att hjälpa oss bli ännu bättre med ett bidrag till vår verksamhet. Genom att klicka på knappen här under kan du stödja oss via PayPal och deras säkra server. Här kan du använda ditt PayPal-konto, Visa eller MasterCard. Summan bestämmer du naturligtvis själv, men du ska veta att alla bidrag, små som stora, är lika välkomna. Tack för ditt stöd!


SVÅRT ATT HITTA DET DU VILL? PROVA ATT SÖKA!
Google
Web www.smartstuff.se
Dessa sidor kan innehålla copyrightskyddat material som här används utan uttryckligt tillstånd från rättsinnehavarna. Smart Stuff gör detta material tillgängligt på dessa sidor som ett led i våra ansträngningar att öka kunskapen om vissa globala och nationella frågor. Vi anser att detta görs i överensstämmelse med "fair use" av materialet enligt section 107 of the U.S. Copyright Law. Om du vill använda detta copyrightskyddade material i eget syfte utöver "fair use", måste du först skaffa samtycke från rättsinnehavarna. De produkter, tips och idéer som publiceras på denna webbplats har inte alltid provats och testats av oss. Du använder informationen på egen risk, och genom att läsa och använda webbplatsen Smart Stuff har du också gått med på att inte hålla Smart Stuff HB eller någon av dess redaktörer, delägare, bolagsföreträdare eller anställda ansvariga för någon som helst förlust, skada eller obehag som kan resultera av användandet av någon av de produkter, tips eller ideer som beskrivs på dessa sidor. © 2005-2014 Smart Stuff HB. Smartstuff.se har utgivningsbevis och grundlagsskydd enligt Yttrandefrihetsgrundlagen 1 kap 9 §. Redaktionschef och Art Director: Marie-Louise Hedman. Utges av Smart Stuff HB. Version 2.3Alla smarta nyheter, saker, uppfinningar och ideer på Smart Stuff News RSS-flöde via FeedBurner på svenska
Feed via Feedburner

Vad är feeds?

. . . . . . . . . . . . . . . . . .

Vår idé
Föreslå smarta saker
Produkt till test
Föreslå person
Nyhetsbrev
Stöd Smart Stuff
Om cookies
Användarvillkor
. . . . . . . . . . . . . . . . . .Creeper

MediaCreeper